Čišćenje šahti i podruma

Čišćenje poplavljenih podruma - Ispumpavanje vode iz podrumaPrilikom čišćenja i ispumpavanja vode iz poplavljenih podruma i šahti uvek treba pretpostaviti da je voda zagađena i da može biti veoma štetna po zdravlje čak i na dodir. To znači da se pri ispumpavanju vode i čišćenju mulja iz podruma i šahti mora koristiti odgovarajuća oprema i da se treba pridržavati strogih pravila o načinu čišćenja poplavljenih prostorija.

Ispumpavanje vode iz podruma i šahti

Prvi korak pri čišćenju podruma i poplavljenih šahti je ispumpavanje vode koja se nalazi u podrumu ili šahti.

Vodoinstalateri firme Brza Voda raspolažu specijalnim vozilima koja vrše ispumpavanje i vode i mulja, kao i ispiranje podnih i zidnih površina nakon ispumpavanja vode.

Ispumpavanje vode posle poplave- Poplavljeni podrum

Ključ uspeha je brzina kojom se poplavljene prostorije oslobađaju vode, kako ne bi došlo do prevelikog upijanja prljavštine od strane zidova i podova.

Druga bitna stvar je i šta nakon ispumpavanja vode i ispiranja povšina. Deo poplavne vode je sigurno u zidovima, a rušenje zidova podruma uglavnom nije rešenje.

Najbolje je uraditi maksimalno moguće provetravanje prostorija, kao i koristiti neku vrstu anti-septika koji može sprečiti razvoj buđi u i na površinama zidova.

Zanemarivanje postojanja čak i manje količine vode u podrumima ili šahtama može prouzrokovati velike posledice od kojih su najvažnije narušavanje strukturne stabilnosti objekata, stvaranje opasnih buđi koje se mogu širiti na druge prostorije, kao i pad vrednosti objekta.


ODGUŠENJA
UA-110278361-1