Sprečavanje curenja vode

Sprečavanje curenja vodeCurenje vode iz vodovodnih instalacija i ventila predstavlja značajan gubitak i uvećanje računa za vodu za mnoge domove. Istraživanja su pokazala da tipični dom može izgubiti između 2000 i 20,000 litara vode godišnje zbog curenja cevi. Ako nisu otkrivena i popravljena, curenja vode iz vodovodnih instalacija takođe mogu prouzrokovati značajnu štetu. Čim se otkrije curenje, zaustavljanje curenja vode treba da bude primarni posao u domaćinstvu ili poslovnom objektu.

Kada se otkrije curenje vode, izuzetno je važno popraviti ga što je pre moguće kako biste izbjegli štetu i eventualno uštedeli novac na duži rok. Najbolji postupak je pozivanje stručnjaka, kao što su vodoinstalateri firme Brza Voda, specijalizovani za zaustavljanje curenja vode.

Neke od najčešćih curenja vode mogu se pojaviti oko kade i tuševa, odvoda, sudopera i toaleta. Neka curenja su očigledna, kao što su curenja kap po kap iz slavina ili sa ventila. Nažalost, mnoga curenja vode ostanu neotkrivena godinama jer su sakrivena pod zemljom, iza zidova ili ispod poda.

Izbegavanje šteta od curenja vode

Šteta od curenja vode - Poplava nakon curenja vodeImajte na umu da čak i ako otkrijete curenje, možda nećete znati tačnu lokaciju, kao ni gde voda odlazi. Ako želite sami da pokušate da pronađete curenje vode, postoji nekoliko najčešćih područja koje možete proveriti, kao što su ventili u toaletima ili ispod sudopera, a potražite i kapljice iz kade i tuša.

Profesionalno otkrivanje curenja vode

Ako sumnjate u curenje, ali ne znate odakle dolazi, vodoinstalateri firme Brza Voda mogu pomoći. Naši vodoinstalateri su kvalifikovani za otkrivanje i popravke curenja vode. Takođe mogu i savetovati vlasnike u pogledu različitih opcija za popravku curenja za neke od najčešćih događaja. Ako dođe do poplave zbog curenja, firma Brza Voda takođe pruža kompletne usluge popravke i ugradnje vodovodnih instalacija.


ODGUŠENJA
UA-110278361-1